Despre noi > Ştiri

 Navigare

tipareste trimite pe mail

 CAMPANIA MAREA DEBARASARE

Detalii

Autor: APM Tulcea,
Adăugat: 2010-11-25 10:53:33
Ultima actualizare: 2010-11-25 11:24:41

COMUNICAT DE PRESĂ

Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP) continuă Campania naţională de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice de la populaţie, denumită „Marea Debarasare”.

În acest sens, vineri 03 decembrie şi sâmbătă 04 decembrie 2010 se va derula cea de-a IV-a ediţie a campaniei la care vor participa toate oraşele din România, primăriile de sector din municipiul Bucureşti, firmele de salubritate, organizaţiile colective ale producătorilor de echipamente electrice şi electronice, agenţiile regionale şi locale pentru protecţia mediului, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi cetăţenii.

Această campanie va avea la fel ca şi celelalte şi o componentă de colectare la nivel rural, care se va desfăşura într-un număr limitat de judeţe, pe un traseu ales în funcţie de disponibilitatea organizaţiilor colective responsabile de colectare. Judeţele în care se va desfăşura campania din 03-04 decembrie 2010 şi la nivel rural sunt: Bistriţa-Năsăud, Alba, Bihor, Harghita, Covasna, Mureş, Buzău, Iaşi, Timiş, Prahova, Braşov, Argeş, Hunedoara, Constanţa, Brăila, Galaţi, Satu-Mare, Botoşani, Dâmboviţa, Neamţ, Ialomiţa, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Giurgiu, Călăraşi, Cluj, Vaslui şi Ilfov.

in judetul Tulcea, aceasta editie a Campaniei Marea Debarasare, se va desfasura numai in mediul urban, respectiv in orasele Tulcea, Babadag, Isaccea, Macin.

 În acest demers se doreşte implicarea alături de producători, operatorii de salubritate, instituţiile de mediu primăriile şi a consiliilor locale din mediul rural.

Colaboratorii acestor campanii „Marea Debarasare” alături de Ministerul Mediului şi Pădurilor sunt: STENA DTM, CCR LOGISTICS SYSTEMS RO SRL, RoREC, Asociaţia ENVIRON, S.C. GREENWEEE Internaţional S.A., GREMLIN, ECOTIC şi REMATHOLDING.

Colectarea deşeurilor se va desfăşuraîn acelaşi mod ca şi în campaniile precedente,Paşii  practici ai acestor zile de colectare fiind următorii:    

  •   Pasul 1:Populaţia scoate deşeurile în faţa casei sau în faţa blocului.
  •   Pasul 2:Primăriile, prin agenţii de salubritate (sau companii private care au contract cu primăriile) vor colecta toate deşeurile scoase în stradă.
  •  Pasul 3:Deşeurile eletrice şi electronice vor fi transportate la punctele de colectare special amenajate pentru DEEE - uri
  •   Pasul 4:De aici producătorii le vor prelua şi le vor transporta până la firmele de tratare/reciclare.

    Campania reprezintă o bună oportunitate de a determina oamenii să se debaraseze de aceste deşeuri într-un mod care respectă cerinţele legislative şi bunele practici comunitare şi are un rol preponderent de conştientizare. Cetăţenii trebuie să conştientizeze că deţin nişte deşeuri, de care trebuie să se debaraseze, astfel încât să respecte cerinţele de mediu.

Spot Radio


X

Clic aici pentru a închide hartaAlegeți un județ de pe hartă pentru a fi redirecționat spre autoritatea locală.