Despre noi > Ştiri

 Navigare

tipareste trimite pe mail

 APM Tulcea sărbătoreşte Ziua Mondială a Zonelor Umede 2011

Detalii

Autor: APM Tulcea,
Adăugat: 2011-01-19 10:58:42
Ultima actualizare: 2011-01-19 12:39:22

APM Tulcea sărbătoreşte Ziua Mondială a Zonelor Umede 2011

Agenţia pentru Protecţia Mediului Tulcea are plăcerea de a informa publicul larg despre aniversarea pe data de 2 februarie 2011 a Zilei  Mondiale a Zonelor Umede.

Ziua de 02 februarie a fiecărui an este Ziua Mondială a Zonelor Umede. Ea marchează  adoptarea Convenţiei asupra zonelor umede, la 2 februarie 1971, în oraşul iranian Ramsar de pe malul Mării Caspice. În fiecare an începând din 1997, agenţiile guvernamentale, organizaţiile non-guvernamentale, şi grupuri de cetăţeni la toate nivelurile comunităţii au profitat de posibilitatea de a întreprinde acţiuni menite să sensibilizeze opinia publică, să puncteze valorile şi beneficiile zonelor umede, în general, şi Convenţia de la Ramsar, în special. În Romania au fost desemnate urmatoarele sit-uri Ramsar: Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, Balta Mica a Brăilei, Lunca Mureşului (jud. Arad si Timiş), Complexul Piscicol Dumbraviţa (jud. Braşov) şi Lacul Techirghiol (jud. Constanţa).

Wetlands and Forests”(Zone Umede şi Păduri)aceasta este tema pentru Ziua Mondială a Zonelor Umede 2011, în special aleasa pentru că 2011 este Anul Internaţional al Pădurilor - ONU. Pădurile au un rol important în modul în care zonele umede funcţioneza. Este simplu: starea de sănătate a zonelor umede , indiferent dacă sunt împădurite sau nu, este legată de sănătatea pădurilor din bazinele noastre. Pierderea şi degradarea pădurilor înseamnă pierderea zonelor umede şi degradarea lor. Vitalpentru toate vieţuitoarele, disponibilitatea de apă dulce pe scară globală depinde de pădurile noastre.

2011este un an special pentru Ramsar deoarece se sărbatoreşte aniversarea a 40 de ani de la adoptarea Convenţiei asupra zonelor umede (02 februarie 1971 – 02 februarie 2011)

În acest context, Agenţia pentru Protectia Mediului Tulcea a planificat desfăşurarea următoarelor activităţi pentru sărbătorirea acestui eveniment printr-o acţiune organizată in colaborare cu Palatul Copiilor Tulcea, care va consta intr-o expoziţie de desene tematice si comunicare ştiinţifica. Lucrarile vor fi expuse in foaierul Palatului Copiilor Tulcea, în perioada 29.01.2011 – 02.01.2011.


X

Clic aici pentru a închide hartaAlegeți un județ de pe hartă pentru a fi redirecționat spre autoritatea locală.