Despre noi > Ştiri

 Navigare

tipareste trimite pe mail

 APM Tulcea sarbatoreste Ziua Mondiala a Mediului

Detalii

Autor: APM Tulcea,
Adăugat: 2012-05-30 14:06:46
Ultima actualizare: 2012-05-30 14:06:46

Nr.:             5488 /29.05.2012        

 

 


 

Agenţia pentru Protecţia Mediului Tulcea are plăcerea de a informa publicul despre aniversarea pe data de 5 Iunie a evenimentului ecologic „Ziua Mondială a Mediului”.


Ziua Mondială a Protecţiei Mediului a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru celebrarea Conferinţei “Ecologia Umană” de la Stockholm.


Marcarea Zilei Mondiale a Mediului reprezintă un binevenit semnal asupra necesităţii de a acţiona unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural pe care avem datoria de a-l lăsa nealterat generaţiilor viitoare. Omul a înţeles că face şi el parte din natură, că Terra şi resursele ei sunt limitate, că această planetă funcţionează ca un sistem şi că dereglările produse într-un loc pot avea repercusiuni pentru un întreg circuit, inclusiv pentru om.

Manifestările dedicate  Zilei Mondiale a Mediului se înscriu în efortul comun de transmitere către generaţiile viitoare a unui mediu curat şi sănătos. Tema sugerată pentru Ziua Mondială a Mediului din 5 Iunie 2012 este:„Economia verde:teinclude şi pe tine?”. Practic vorbind, o economie verde este una a cărei creştere a veniturilor şi a ocupării forţei de muncă este determinată de investiţii publice şi private care reduc emisiile de carbon şi poluarea, sporesc eficienţa energetică şi a resurselor, previne pierderea de biodiversitate şi a serviciilor ecosistemice.

These investments need to be catalyzed and supported by targeted public expenditure, policy reforms and regulation changes.


În acest context, marţi 05.06.2012, Agenţia pentru Protecţia Mediului Tulcea în colaborare cu Palatul Copiilor Tulcea şi Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Tulceaau planificat desfăşurarea unor activităţi pentru sărbătorirea acestui eveniment:

  • acţiune de informare – educare, la Grădina Botanică Tulcea, cu privire la importanţa protejării mediului
  • concurs de desene, organizat la Şcoala Al. Ciucurencu Tulcea, cu tema „Cum să trăieşti într-un mediu curat şi  sănătos”
  • activitatea se va finaliza prin premierea participanţilor

Grija faţă de mediu trebuie sa fie o componentă esenţială a dezvoltării morale, spirituale, sociale şi culturale a generaţiilor actuale. 


 

   Cu respect,

 

 

Director Executiv

       Ing. Niculai GHEORGHE


X

Clic aici pentru a închide hartaAlegeți un județ de pe hartă pentru a fi redirecționat spre autoritatea locală.