Despre noi > Ştiri

 Navigare

tipareste trimite pe mail

 APM Tulcea sărbătoreşte „Ziua Mondială a Mediului”

Detalii

Autor: APM Tulcea,
Adăugat: 2011-06-02 09:45:23
Ultima actualizare: 2011-06-02 09:45:23

Documente ataşate

APM Tulcea sărbătoreşte „Ziua Mondială a Mediului”

 

Agenţia pentru Protecţia Mediului Tulcea informează publicul larg despre manifestarea evenimentului ecologic „Ziua Mondială a Mediului”, în data de 05 iunie 2011.

Sărbătorirea Zilei Mondiale a Mediului este un binevenit semnal şi un îndemn de a acţiona unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural pe care avem datoria de a-l lăsa nealterat generaţiilor viitoare.

E necesar să încetinim, mergând până la o stopare totală a emisiilor de gaze cu efect de seră. O tranziţie către o economie fără emisii de carbon este esenţială pentru a atinge acest obiectiv.

Manifestările dedicate Zilei Mondiale a Mediului se inscriu în efortul comun de a asigura generaţiilor viitoare un mediu curat şi sănătos, cu respectarea celor trei dimensiuni ale dezvoltării durabile: economică, ecologică şi socială, fiind un exemplu activ de colaborare între autorităţile administraţiei publice centrale şi locale şi societatea civilă.

Este important ca fiecare să conştientizeze că noi oamenii, ca specie biologică, suntem dependenţi de natură şi nu putem trăi în afara ei. Să ne notăm, aşadar, în calendarul personal şi ziua de 05 iunie, ca o zi în care să, fim mai atenţi cu mediul înconjurător.

În acest context, Agenţia pentru Protecţia Mediului Tulcea şi Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Tulcea, în parteneriat cu Enel Green Power România, au demarat o acţiune de promovare a acestei zile, prin realizarea unor materiale informative şi ilustrative, referitoare la tematica de anul acesta:„Pădurile: Natura în serviciul dumneavoastră”.

Ziua Mediului este o sărbătoare  a tuturor cetăţenilor acestei planete, care trancede apartenenţa de ţară, rasă sau cultură.


X

Clic aici pentru a închide hartaAlegeți un județ de pe hartă pentru a fi redirecționat spre autoritatea locală.